ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Οι πιο συνήθεις κίνδυνοι που συμβαίνουν στα πρατήρια βενζίνης είναι:

 • κλοπή καυσίμων από τον διανομέα (ανεφοδιασμός καυσίμου και αναχώρηση του οχήματος χωρίς πληρωμή)
 • κλοπή αγαθών από πελάτες (π.χ. από ράφια)
 • κλοπή από τους υπαλλήλους
 • πράξεις βανδαλισμού
 • ληστείες
 • περιστατικά κυκλοφορίας στο πρατήριο

Οι εγκαταστάσεις διανομής καυσίμων απαιτούν συνολική προσέγγιση της ασφάλειας. Τα πρατήρια είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα σε διάφορους κινδύνους, επειδή είναι δημόσια, βρίσκονται έξω από κατοικημένη περιοχή και λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα ποσά μετρητών στα καταστήματα.

Στα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν σταθεροί υπάλληλοι ασφαλείας και συχνά το προσωπικό αποτελείται μόνο από έναν άνθρωπο, ειδικά κατά τη διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας. Ακόμη και αν το πιο συνηθισμένο έγκλημα στα πρατήρια καυσίμων είναι η κλοπή καυσίμου από τον διανομέα, θα πρέπει να παρακολουθείται ολόκληρη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών καυσίμων, στάθμευσης, εισόδου / εξόδου. Οι κάμερες στην είσοδο και στην έξοδο θα πρέπει να συνδέονται με εφαρμογή για αυτόματη αναγνώριση πινακίδων αναγνώρισης που έχει ρυθμιστεί για να προειδοποιεί το προσωπικό εάν οι συγκεκριμένες πινακίδες που είναι αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο της κάμερας. Ένα τέτοιο οργανωμένο σύστημα βοηθά στην πρόληψη εγκλημάτων χάρη στη βάση δεδομένων. Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης στο βενζινάδικο έχει θετικό αντίκτυπο στο επίπεδο ασφάλειας: μπορεί να αποτρέψει την εγκληματικότητα ή να βρει τον δράστη.

Τα συστήματα βίντεοεπιτήρισης μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με άλλα συστήματα που χρησιμοποιούνται στα πρατήρια καυσίμων, όπως το σύστημα μετρητών ή τη διανομή καυσίμων. Σημαντική αύξηση του επιπέδου ασφαλείας μπορεί να επιτευχθεί με την προηγμένη ανάλυση εικόνας (intelligence) με τη χρήση των ακόλουθων λειτουργιών: ανίχνευση του loitering ή κίνηση σε απαγορευμένη κατεύθυνση, είσοδος σε προκαθορισμένη ζώνη.

Η σωστή προστασία του πρατηρίου από κλοπή δεν είναι μόνο η παρακολούθηση, αλλά και η εκπαίδευση του πωλητή για διάφορες περιστάσεις. Η παρακολούθηση βίντεο με αυτόματη ανακατεύθυνση ροής βίντεο στο κέντρο επιτήρησης σε περιπτώσεις κρίσιμης κατάστασης ή συναγερμού, σάς επιτρέπει να λάβετε τη σωστή απόφαση στο κέντρο λειτουργίας, προκειμένου να ενεργήσετε αμέσως. Το σημαντικό ζήτημα είναι η αυτοματοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης. Η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος επιτρέπει εύκολη επίβλεψη των συμβατικών διεργασιών εντός των πρατηρίων καυσίμων χρησιμοποιώντας προ-προγραμματισμένα σενάρια.

Έχουμε εμπειρία σε συνεργασία με τους φορείς πρατηρίων βενζίνης και στη δημιουργία σχεδίου ασφάλειας βενζινάδικου και την εφαρμογή κατάλληλων λύσεων συστήματος. Για να συμβάλλετε στην ανάλυση κινδύνων και την επιλογή λύσεων, επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Δωδεκανήσου 15 Αργυρούπολη

  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

  210 9963080 210 9963726

  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Δωδεκανήσου 15 Αργυρούπολη

  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

  210 9963080 210 9963726

  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ