ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΟΙΝΗ ΔΙΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ένα λογισμικό διαχείρισης εγγυάται:

 • μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα διαχείρισης της ασφάλειας εντός της εγκατάστασης
 • μία κοινή διεπαφή και τυποποιημένη ειδοποίηση μέσω συναγερμού
 • συλλέγει δεδομένα από όλες τις συσκευές και εγκαταστάσεις ταυτόχρονα

Έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την ευκολία χρήσης για τον χειριστή. Η πρακτική λειτουργία ‘drag and drop’ επιτρέπει την εύκολη ρύθμιση του VENO στη λειτουργία επεξεργασίας. Επιπλέον, τα μεγάλα εικονίδια καθιστούν την εργασία στην οθόνη αφής πιο αποτελεσματική. Είναι επίσης δυνατό να εργαστείτε ταυτόχρονα σε πολλές οθόνες.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

 • Επαλήθευση και έλεγχος εισερχόμενων συναγερμών από όλα τα συστήματα.
 • Οι ειδοποιήσεις μέσω συναγερμού εμφανίζονται στην επάνω μπάρα με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σύστημα και τη συσκευή από την οποία προήλθε.
 • Αποκλεισμός μιας κατάστασης, όταν χαθεί η κοινοποίηση – ο συναγερμός υποδεικνύεται μεταβαίνοντας στον συγκεκριμένο πίνακα, τρεμοπαίζοντας και αλλάζοντας το χρώμα της εικόνας. Ο συναγερμός εξαφανίζεται μετά από επιβεβαίωση του χειριστή.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ – πιθανόν να είναι αναγκαίο ο χειριστής να πρέπει να προσθέσει κάποιο σχόλιο στον εμφανιζόμενο συναγερμό, οπότε ο συναγερμός δεν θα εξαφανιστεί έως ότου προστεθεί το σχόλιο.

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η εργασία με το λογισμικό VENO ξεκινά με την υλοποίηση μιας απεικόνισης πολλαπλών επιπέδων της εγκαταστάσης παρακολούθησης από τον διαχειριστή. Οι λεπτομέρειες της απεικόνισης καθορίζονται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του διαχειριστή – το VENO δεν επιβάλλει περιορισμούς. Ανάλογα με τα δικαιώματα που έχει ορίσει ο διαχειριστής, ο χειριστής μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις επιλεγμένες εγκαταστάσεις ή σε ολόκληρη την εγκατάσταση.

 • Με προσθήκη χαρτών, δισδιάστατων σχεδίων, τρισδιάστατων όψεων ή φωτογραφιών της εγκατάστασης.
 • Δυνατότητα φόρτωσης μιας εικόνας ολόκληρου του συγκροτήματος κτιρίων, καθώς και συγκεκριμένων κτιρίων, ορόφων και δωματίων.
 • Διαδραστικά εικονίδια – βιβλιοθήκη εικόνων για ρύθμιση στην απεικόνιση και δυνατότητα προσθήκης μεμονωμένων εικονιδίων.

ΠΛΟΗΓΗΣΗ – εύκολη πλοήγηση στην απεικόνιση της εγκατάστασης, χάρη στην προεπισκόπηση σε πλήρη οθόνη και τη δυνατότητα μεγέθυνσης και σμίκρυνσης επιλεγμένων τμημάτων στον ίδιο πίνακα.

Χάρη στα διαδραστικά εικονίδια, ο χειριστής μπορεί να δει όλες τις συσκευές που λειτουργούν σε CCTV, συναγερμό πυρκαγιάς, συναγερμό διάρρηξης, συστήματα ελέγχου πρόσβασης και άλλα, σε μία απεικόνιση, έτσι ώστε η εργασία του να γίνει ευκολότερη. Τα εικονίδια μπορούν να επιλεγούν από μια έτοιμη βιβλιοθήκη ή ο χειριστής μπορεί να προσθέσει τη δική του.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ

 • Ο διαχειριστής μπορεί να δημιουργήσει σύνθετα σενάρια αντιδράσεων του συστήματος σε συναγερμούς.
  Μπορεί να επιλέξει πολλά στοιχεία ταυτόχρονα και να εκχωρήσει συγκεκριμένες αντιδράσεις σε αυτό. Ο διαχειριστής εκχωρεί σενάρια σε ένα ή περισσότερα, ή και σε όλα τα κέντρα παρακολούθησης αλλά και σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την εγκατάσταση. Τα αυτόματα σενάρια διευκολύνουν την εργασία των χειριστών.
 • Η ενεργοποίηση σεναρίου συναγερμού βασίζεται σε SCHEDULES.
  Ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες, ο χειριστής μπορεί να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά χρονοδιαγράμματα που σχετίζονται με βάση την ημέρα, την ώρα ή συγκεκριμένα γεγονότα.

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 • Πληροφορίες σχετικά με συμβάντα από όλα τα συστήματα ασφαλείας καταγράφονται αυτόματα σε μία βάση δεδομένων.
 • Η ενότητα σύνθετης αναζήτησης “saw” επιτρέπει να φιλτράρετε τα συμβάντα κατά ημερομηνία, τύπο συστήματος ή συσκευής και πολλά άλλα (εξαγωγή σε PDF και CSV).

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ CLIENT APPLICATION, E-MAIL, SMS

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις ρυθμίσεις του διαχειριστή, οι ειδοποιήσεις συναγερμών μπορούν να αποστέλλονται, μόνο στο τοπικό κέντρο παρακολούθησης, στην επιλεγμένη ομάδα χειριστών ή και σε όλους. Οι πληροφορίες μπορούν επίσης να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS στο κατάλληλο προσωπικό, π.χ. στον διαχειριστή του συστήματος ή στον τεχνικό της εγκατάστασης.